Gerçek ve İyi Bir Çikolatayı Nasıl Anlarız?
Uygun şartlarda, kaliteli malzemeler kullanılarak yapılmış çikolatayı diğerlerinden ayırmak aslında çok basittir. Gerçek çikolata 5 duyuya hitap etmelidir, görme, duyma, koklama, dokunma ve tatma
İlk olarak 'görme' dedik. Bahsettiğimiz doğru şartlar oluşturulmuş ve kaliteli malzeme kullanılmış çikolatanın görüntüsünde hiç bir hata yoktur. Görsel anlamda oldukça tatmin edici bir parlaklığa sahiptir, lekesizdir, mat değildir ve üzerinde herhangi bir gölge vs yoktur. Ortadan bölündüğünde pürüzsüzdür, süngerimsi/delikli bir görüntüsünün olmaması gerekir. Bu noktada temperlemenin önemi ortaya çıkar.
Duyma duyusu... Kaliteli bir çikolata, özellikle madlen tipi ince bir çikolata ortadan ikiye bölündüğünde 'çıt' diye kırılmalıdır. O ince kırılma sesi duyulabilir nitelikte olmalıdır. Koklama, en önemli ayrıntı burada gizli aslında. Kokladığımız zaman çikolatayı, bizi rahatsız etmeyecek aksine yemek için tahrik edecek bir koku almalıyız. Bu da aslında tabi ki kaliteli kakao kullanılmış çikolatalarda mevcuttur.
Eğer sizde iyi bir çikolata tatmak istiyorsanız çikolata başlığı altındaki meb sayfamızı ziyaret edebilir birbirinden lezzetli son derece kaliteli çikolatalarımızdan satın alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder