23 Mayıs 2016 Pazartesi

Çikolatanın mutluluk sırrı

Çikolatanın mutluluk sırrı

     Maya-Azteklerden bu yana çikolata, hep en sevilen en değer verilen gıdaların başında yer aldı. Bunun sırrı kuşkusuz mutluluk vermesi. Çikolata yendiği andan itibaren vücuttaki seratonin yani mutluluk hormonunu hareket ettirmesi ve insanı rahatlatması, ona atfedilen önemin ve değerin ne kadar yerinde olduğunun bir kanıtı.
     Çikolatanın mutluluk verdiği bir şehir efsanesi değil. Kakaonun içerdiği biyoaktif besin bileşenleri ve magnezyum vücutta serotonin adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasını arttırıyor; bu bir bilimsel gerçek. Tabii şöyle bir durum da var. Mutlu hissetmemizin tek nedeni vücutta meydana gelen bu fizyolojik değişiklik değil.
Evet, fizyolojik olarak seratonin salgıladığımız için mutlu oluyoruz. Çikolata içerdiği       biyokimyasallar ile mutlu hissetmemizi sağlayan seratonin hormonunu harekete geçiriyor.
Ama insanlar bilinçaltında tatlı yemeyi ödül ve mutluluk kaynağı olarak kodladıklarından ötürü psikolojik etkisi de söz konusu.


Diyetisyen Gizem Şeber ile çok önemli bir kesimin en sevdiği tatlardan olan çikolatayı konuştuk. Şeber çikolatayı şöyle tanımlıyor: “Tatlı yiyelim tatlı konuşalım der, misafirlerimize sunarız, sevdiklerimize hediye ederiz, canımız mı sıkıldı veya moralimiz mi bozuk? En çabuk aklımıza gelen kurtarıcı olur çikolata… Yani lezzeti kadar hayatımızdaki yeri de çok önemlidir. Hem en sevinçli hem en sıkıntılı anlarımızın ortağı, yoldaşı olur o…”
    Sizde çikolata yolu ile mutlu olmak istiyorsanız sizi çok kaliteli olan çikolatalarımızın tadına bakmaya davet ederiz. Çikolatamızı sunduğumuz müşterilerimiz çikolatamızdan çok memnun kalmakla birlikte çikolata satışımızda artış görülmüştür.

    Makalemizi okuduğunuz için teşekkür eder, çikolata tadında günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder