1 Haziran 2016 Çarşamba

İyi bir çikolata nasıl olmalı?

İyi bir çikolata nasıl olmalı?

   İyi bir çikolata düz ve pürüzsüz olmalıdır. Eğer üzerinde renk değişiklikleri, yani koyudan açık renge doğru farklılıklar görürseniz, fazla sıcakta kalmış, kakao ve yağ yüzeyde kristalleşmiş demektir. Kaliteli bitter çikolataların rengi neredeyse kırmızıya çalan hoş bir koyu kahverengidir. Sütlü çikolata fazla koyu olmayan parlak kahverengi, beyaz çikolata ise saman sarısına çalan parlak fildişi rengindedir. Çikolatayı kırarak çıkan sesi dinleyin. Bitter çikolatanın sesi oldukça sert, sütlü ve beyaz çikolatanın sesi ise daha az serttir. İyi bir çikolata kırıntı yapmadan net bir şekilde kırılır.



  Püf Noktası
     Burnunuzu elinizle tıkayıp bir parça çikolatayı ağzınıza atın ve dilinizde bıraktığı tatları ayrıştırmaya çalışın. Çikolata ağzınızda eriyip bittikten sonra, elinizi burnunuzdan çekip, ağzınızdan derin bir nefes alıp burnunuzdan verin. Böylece burnunuz çikolatanın kokusunu ve farklı aromalarını çok daha güçlu bir şekilde hissedecek ve çikolatanın şu ana kadar almadığınız farklı tatlarını keşfedeceksiniz. Eğer sizde kaliteli çikolatanın nasıl olduğunu anladıysanız sizi en kaliteli olan çikolatalarımızı keşfetmeye bekleriz. Çikolatalarımız müşterilerimiz tarafından çok beğenilmiş ve satışlarımızda artış görülmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder